mandag 14. april 2008

Ut på tur, aldri sur!

DAG 11

Denne barnehagen er velsignet med et fantastisk nærområde. Perfekt for vårt tema! Rett utenfor døra finnes alt vi kan drømme om av arbeidskjøretøyer, små og store biler, busser, postbiler, lastebiler... -You name it!

Derfor var vi i dag klare for tur med enda en gruppe barn. Disse turene har vist seg å være fullspekket av læring, og her har ungene stor plass for medvirkning. Fire barn og to voksne (+et kamerateam bestående av en person) tok avgårde. Vi kom ikke så langt, for det var så mye å kikke på hele tida! Først så vi postbilene, de fantes i mange ulike størrelser. Den største hadde lasteplan som kunne heises opp og ned, og postmannen brukte en jekketralle for å få post og traller ut og inn av bilen. Såvidt innenfor døra til et verksted kunne vi studere en gaffeltruck på nært hold, og ungene viste store kunnskaper om hvordan den fungerer. De legger merke til små detaljer, som at det er "blinkelys" på taket og hvor røyken kommer ut. Vi så en "racerbil", og lastebiler, vogntog og trailere. Høydepunktene var hjullasteren som skuffa sand, og ikke minst betongbilen! Den studerte vi nøye, og vi satt litt på den. Vi så en brannbil og en traktor rett før vi gikk tilbake til barnehagen.

Noen pauser hadde vi innimellom, for det går ikke an å se på biler hele tida. Vi fant en haug snø, og vi løp litt frem og tilbake. Ungene blir ganske mettet med informasjon på slike turer, men jammen lærer de mye. Vi voksne merker det på barna allerede på tilbaketuren, for da benevner de mange av kjøretøyene vi har snakket om på vei bort. De vet hva kjøretøyene heter, og hva de brukes til. De er veldig opptatt av lysene på taket, for noen har gule lys, og andre har blå.

Vi kan se at barnas oppmerksomhet i stor grad er rettet mot temaet vårt. De legger fort merke til kjøretøyer. Vi er også veldig oppmerksomme på temaet, det kverner i bakhodet hele tida. Hvis vi ser et spennende kjøretøy når vi ikke er med barna, tar vi oss i å tenke at "åh, dette skulle de sett! Jeg lurer på hva den der egentlig heter for noe.." Og jammen lærer ikke vi litt også :)

Ingen kommentarer: