fredag 11. april 2008

Endelig fredag:)

Dag 10

Det er bare 3 dager igjen av vår praksis, og vi som gjerne vil gjøre mer! I dag var det fredag, noe vi merket på både barn, voksne og oss selv. Energien var nesten tom hos alle, men noe var igjen og den siste resten brukte vi opp til en liten tur til Bertilsbukta. Vi var tre voksne og seks barn som dro på tur, og hvert barn fikk ha med seg hver sin motorsykkel.Flere av barna syntes det var ganske rart at vi skulle ha med motosyklene på tur. En av grunnene til dette kan være at dette er noe de ikke bruker å ha med på tur. Motorsyklene er noe barna må sette igjen i barnehagen når de skal på tur.

Barna storkoste seg! Det ble kjørt overalt, på gresset, fjellet og på veien ned til bertilsbukta. Vel framme og like hele alle sammen; "fisket" vi litt i små dammene som er på svaberget, i sjøen, vi fylte bensin og skiftet hjul på motorsykkelene.

En liten tanke vi kom inn på underveis på turen var, hva slags læringsinnhold er det egentlig vi tilbyr barna med en slik aktivitet? Motosyklene har store mangler og de ligner ikke så mye på en virkelig motorsykkel. Det som ligner mest er nesten bare den fysiske formen på de. Men når vi tilfører noe nytt i leken deres bør det være noe læring aktiviteten?! Som da vi fylte bensin og skiftet hjul på dekkene. Flere ganger fikk også vi være med i leken, noe vi utnyttet og prøvde å gi barna noe læring i forhold til hva annet det går ann å gjøre i en slik lek med motorsykler, enn bare å kjøre på dem.

Senere på dagen fant vi frem noen bilder av biler. Disse fikk barna være med å laminere, noe som var ganske spennende. For først forsvinner store deler av arket også kommer det tilbake og ut på den andre siden. Det var mange overrasket blikk fra barna.

På mandag håper vi å få til en tur med de barna som ikke har fått vært på tur for å kikke på biler og kjøretøyer.

Ingen kommentarer: