torsdag 27. mars 2008

Om fire dager braker det løs!

Nå nærmer vi oss starten på temaarbeidet med stormskritt, og denne uka er det mange forberedelser for oss. Det er mye å tenke på!

Denne bloggen vil bli åpen for alle. Dermed kan flere få glede av å lese om temaarbeidet vårt! Hva vi gjør, hvilke refleksjoner vi har rundt det osv...

Temaarbeidet har fokus på de små barnas medvirkning, og på læring. I tillegg jobber vi aktivt med pedagogisk dokumentasjon. Vi dokumenterer for oss sjøl, for barna, foreldrene og for de ansatte i barnehagen. Drøfting av erfaringene skal, sammen med teori, samles i en oppgave. Denne oppgaven vil utgjøre vår eksamen i dette studiet.

Litt av cluet med dette prosjektet, er at vi ikke har lov til å planlegge. Vi har kun en idesekk å plukke aktviteter og innhold fra. Det eneste som er fastlagt, er den første dagen vi kommer; da skal vi på brannstasjonen. Vi skal følge opp barnets initiativ, legge til rette og komme med egne innspill. De ansatte, barna og vi danner et team, som sammen skal tråkke opp stien. Dette blir spennende!

Vi er med i et større forskningsopplegg, ledet av Berit Bae. Derfor vil vi bli observert og filmet disse ukene i praksis, og vi vil sammen med personalet og forskere gjennomføre refleksive samtaler; samtaler hvor vi diskuterer filmsnutter forskeren har tatt. Diskusjonene skal særlig omhandle hvordan barnas læring kommer til uttrykk og hvordan medvirkning sikres i læringssituasjonen.

Se Power Point-fremvisningen under for å få vite mer om våre valg av fagområder og mål, og for å se våre ideer!

Ingen kommentarer: